DOC. Andrei Năstase şi Iurie Reniţă au depus câte un denunţ la Procuratură, în baza noilor imagini cu Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DOC. Andrei Năstase şi Iurie Reniţă au depus câte un denunţ la Procuratură, în baza noilor imagini cu Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon

Liderul Platformei DA Andrei Năstase, dar şi deputatul Iurie Reniţă anunţă că au depus la Procuratura Generală câte un denunţ pe numele preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon şi fostului lider PD Vladimir Plahotniuc.

Cele două denunţuri se referă la imaginile video publicate recent, în care Vlad Plahotniuc îi transmte lui Igor Dodon o sacoşă, în care se subînţelege că ar fi bani, întrucât se vorbea despre salarizare.

Andrei Năstase menţionează în denunţă că aceste acţiuni constituie componenţa infracţiunilor de corupţie şi/sau finanţare ilegală, care necesită a fi investigate minuţios.
 
Amintim că după publicarea imaginilor, Procuratura a venit cu o reacţie prin care a declarat că nu se poate autosesiza pentru că nu cunoaşte cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanţe au fost făcute, dar şi alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

De altfel, amintim că deputatul Iurie Reniţă a publicat, în cadrul unui briefing, o înregistrare video în care apare fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc şi actualul preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum şi Sergiu Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră lui Dodon în care, potrivit lui Iurie Reniţă, s-ar afla sume mari de bani.

Similare
RECOMANDĂRI