Social

Bugetarii au profitat astăzi din plin de ziua liberă. 1 Mai, Ziua internaţională a Muncii, a fost un bun prilej pentru plimbare, un grătar sau o petrecere în familie

Bugetarii au profitat astăzi din plin de ziua liberă. 1 Mai, Ziua internaţională a Muncii, a fost un bun prilej pentru plimbare, un grătar sau o petrecere în familie

Fie că au ales să-şi petreacă timpul în parc, la pescuit sau la un grătar, bugetarii au profitat astăzi din plin de ziua liberă. 1 Mai, Ziua internaţională a muncii, a fost un bun prilej pentru ca oamenii să-şi revadă prietenii sau să organizeze o petrecere în familie.

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: În această dimineață, parcurile din Chişinău sunt mai ,,vii" ca niciodată. Fiind o zi liberă, locuitorii oraşului vor să petreacă puţin timp în natură, să stea la o terasă şi să bea o cafea sau un suc ori doar să se plimbe pe alei.

"Nu muncim, ne odihnim şi savurăm timp frumos, în parc, cu toţi prietenii, în sfârşit, pentru că toţi lucrează şi astăzi avem posibilitatea să ne relaxăm." "E 1 mai şi e zi frumoasă şi deci am ieşit un pic, mai avem grijă de sănătate... E şi sport, şi plimbare, şi plăcere. Cred că şi cu familia vom ieşi prin oraş puţin, mai vedem ce putem face."

"O zi de familie, ne plimbăm. – Profitaţi de această zi liberă? – Da, da. – Şi ce urmează să mai faceţi astăzi? – Soţul o să lucreze, aşa că... la el nu este zi liberă. – Dar, totuşi, aţi găsit puţin timp de dimineaţă pentru familie? – Da, asta da..."

De Ziua Muncii, a fost aglomeraţie mare şi la Piața Centrală din Chişinău. Cozi s-au format îndeosebi la magazinele care vindeau carne, semn că mulţi fac astăzi un grătar şi petrec cu prietenii.

"- Pentru frigărui? – Sigur, sigur. – Şi aţi venit să cumpăraţi nişte carne? – Da, sigur. De unde avem, de unde nu avem, ne străduim să fie totul bine. – Cu cine o să petreceţi această zi? – Cu familia. – Cum sunt preţurile aici la piaţă? – Muşcătoare... dar facem, trebuie."

"- E zi liberă şi aţi decis să mai faceţi nişte... – Cumpărături, da, ne pregătim pentru sărbători. Tot muncim, noi muncim, muncim permanent."

Pentru un kilogram de carne deja condimentată, numai bună de pus pe grătar, cumpărătorii au scos din buzunar între 75 şi 100 de lei. "Mulţi nu sunt, dar vin aşa... Din cărniţă, practic din toate iau câte puţin: şi fileu, şi pulpişoare, şi frigărui avem foarte gustos. Care ştiu, se apropie la noi şi cumpără."

Ziua Muncii este sărbătorită în fiecare an, pe 1 mai, în peste 60 de țări ale lumii.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter