Procuratura Generală spune că nu se poate autosesiza pe marginea imaginilor făcute publice de Iurie Reniţă şi cere deputatului să facă un denunţ
Vizualizari:

Procuratura Generală spune că nu se poate autosesiza pe marginea imaginilor făcute publice de Iurie Reniţă şi cere deputatului să facă un denunţ

Procuratura Generală spune că, legal, nu poate să se autosesizeze pe marginea imaginilor în care apare Igor Dodon care ar lua o sacoşă cu bani de la Vlad Plahotniuc. Într-un comunicat, Procuratura Generală menţionează că nu cunoaşte cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanţe au fost făcute, dar şi alte detalii inerente unor astfel de înregistrări şi solicittă deputatului să depună un denunţ.

„Dacă denunţătorii unor infracţiuni îşi doresc cu adevărat consecinţe de ordin juridic de la acţiunile lor şi nu o fac doar pentru PR sau în favoarea unor grupuri de interese, trebuie să o facă în conformitate cu Codul de procedură penală, adresându-se către organul de urmărire penală competent, conformând actul de sesizare după formă şi conţinut cerinţelor legii, fapt ce trebuie să fie cunoscut de către toţi, în special, de către un membru al legislativului”, se arată în comu nicatul Procuraturii Generale.

Sursa citată mai menţionează că examinarea sesizărilor în privinţa Preşedintelui Republicii Moldova şi examinarea infracţiunilor de către acesta se face de către Procurorul General sau de către un procuror desemnat de el.

„Reieşind din interesul pe care-l prezintă acest caz, Procuratura solicită deputatului Iurie Reniţă, să înainteze un denunţ oficial, conformat cerinţelor legale şi să contribuie la investigarea acestuia”, se arată în comunicat.

Amintim că deputatul Iurie Reniţă a publicat, în cadrul unui briefing, o înregistrare video în care apare fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc şi actualul preşedinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum şi Sergiu Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoşă neagră lui Dodon în care, potrivit lui Iurie Reniţă, s-ar afla sume mari de bani.
Similare
RECOMANDĂRI