Marile sindicate din Myanmar au cerut declanşarea unei greve la nivel naţional, începând de luni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marile sindicate din Myanmar au cerut declanşarea unei greve la nivel naţional, începând de luni

Marile sindicate din Myanmar au cerut declanşarea unei greve la nivel naţional, începând de luni, pentru a susţine campania împotriva puciului efectuat de armată luna trecută, mărind presiunea asupra juntei ale cărei forţei au folost armament letal şi au ocupat spitale în principalul oraş din ţară, Yangon, după o zi de proteste masive, transmite Reuters.

Martorii au relatat că au auzit sunete de arme de foc şi de grenade paralizante în multe cartiere ale capitalei comerciale ale capitalei, după căderea nopţii, în timp ce soldaţii au ocupa spitale şi campusuri universitare, potrivit presei locale. Nu este clar dacă a fost cineva rănit.

Asociaţia pentru Asistenţa Prizonierilor Politici a afirmat că armata ”terorizează intenţional locuitorii” din Yangon.

Demonstraţia de forţă a avut loc după unele dintre cele mai ample proteste naţionale declanşate după puciul din 1 februarie, iar o alianţă de 9 sindicate a anunţat că intenţionează ”o grevă naţională” la nivelul economiei.

”Dacă vom continua ca de obicei activităţile economice şi de afaceri...ar avantaja armata, în timp ce reprimă energia populaţiei din Myanmar. Acum este timpul să apărăm democraţia noastră”, afirmă sindicatele într-un comunicat comun.

Un purtător de cuvânt al armatei nu a răspuns unei solicitări de comentarii, iar Reuters nu a putut contacta poliţia pentru o reacţie. Armata afirmă că acţionează legal împotriva protestatarilor.

Sursa: News.ro

Similare
RECOMANDĂRI