#eusuntromania. România "Micuţei Picasso" - o patrie în culorile curcubeului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

#eusuntromania. România "Micuţei Picasso" - o patrie în culorile curcubeului

La 8 ani a vândut primul tablou. Lucrările sale împodobesc interioare imperiale şi muzee celebre. CNN a supranumit-o "micuţa Picasso". Alexandra Nechita se simte româncă şi americancă deopotrivă. În sufletul ei, ţara natală vibrează în culorile curcubeului.

Micuţa Picasso" are astăzi 32 de ani şi a adus în faţa Ateneului prima expoziţie de sculptură 100% românească, realizată din aluminiu de la ALRO Slatina şi pictată aici, în ţara pe care o poartă în suflet. Renumită pentru paleta sa de culori, Alexandra Nechita spune că România ei are o nuanţă aparte. 

Alexandra Nechita: "Cred că e un curcubeu de culori pentru mine!" 

Cele 8 lucrări din Grădina cu sculpturi a Alexandrei Nechita reprezintă cadoul pe care visa să îl facă de multă vreme României. 

Alexandra s-a născut la Vaslui şi a emigrat cu mama ei în America. Avea doar un an şi jumătate. Acolo le aştepta tatăl ei, care a fugit din România comunistă. A devenită celebră la numai 8 ani, cu prima expoziţie deschisă în Los Angeles. Lucrările sale aveau ceva din stilul lui Picasso. 

La 8 ani a vândut primul tablou cu 50 de dolari, iar la 10 ani era deja milionară, în America. A expus în muzee din toată lumea, i-a cunoscut pe Împăratul Japoniei, pe preşedintele Bill Clinton, pe Papa Ioan Paul al II-lea. 

Avea doar 12 ani când a fost aleasă artista ceremoniei Premiilor Grammy, pentru care a pictat biletele de intrare şi invitaţiile vedetelor. 

Tot atunci a devenit Ambasadorul Păcii pentru UNICEF. Crucea Roşie Americană şi CBS au declarat-o, la 14 ani, "Femeia anului". 

Regina Elisabeta este doar una dintre celebrităţile lumii care i-au cumpărat tablourile. 

Chiar dacă avea doar un an şi jumătate când a părăsit ţara, Alexandra nu s-a despărţit niciodată de România. 

Deşi a trăit într-o vilă superbă din Los Angeles, în casa Alexandrei s-a vorbit numai limba română. Viorica şi Niki, părinţii ei, au avut grijă să-i transmită şi valorile româneşti, iar bunica i-a gătit ca acasă.

RECOMANDĂRI