Actualitate

Pregătirile pentru Air Schengen în România sunt în desfășurare. Noul terminal aerian Schengen, inaugurat la Timișoara

post-img
aeroport Timișoara

În aeroporturi pregătirile pentru Air Schengen sunt în plină desfășurare. La Timișoara a fost inaugurat noul terminal al aeroportului Traian Vuia. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că investiţia este una spectaculoasă, realizată la cele mai înalte standarde şi, alături de alte proiecte vizând aeroporturile şi porturile, arată că România este pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen.

 


Un nou terminal a fost inaugurat de premierul Marcel Ciolacu, care a venit însoțit de mai mulți miniștri care au fost implicați în investiția de la Timișoara, mai exact Luminița Odobescu – ministrul de Externe, Adrian Câciu – ministrul Fondurilor Europene, Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor și președinții celor două Camere al Parlamentului, Alfred Simonis și Nicolae Ciucă.

Cu toții au luat cuvântul și au mulțumit constructorului și l-au felicitat pentru că a reușit să termine o investiție extrem de importantă într-un timp record – un an și două luni.

Este cea mai importantă investiție făcută de aeroportul timișorean. Este vorba despre o investiție de 190 de milioane de lei, bani care au provenit din fonduri europene nerambursabile, bani de la bugetul de stat, dar și fonduri proprii ale aeroportului.

„Astăzi am venit din nou aici la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara. Este evident, este clar, cred că pentru toată lumea, că în sfârşit, după mai bine de 30 de ani, investiţiile au început să ţină pasul cu nevoile de dezvoltare ale comunităţii. Vedem aici o investiţie spectaculoasă, la cele mai înalte standarde şi acelaşi lucru se întâmplă în multe alte oraşe din ţară, fie că vorbim despre aeroporturile din Iaşi, Craiova sau Târgu Mureş”, a spus prim-ministrul Ciolacu.

Sute de milioane de euro vor fi investiţi în Portul Constanţa și în porturi de la Dunăre

Marcel Ciolacu a menţionat că în următorii ani sute de milioane de euro vor fi investiţi în Portul Constanţa cât şi în porturi de la Dunăre.

„De asemenea, sunt sute de milioane de euro care vor fi investiţi în următorii ani în Portul Constanţa dar şi în celelalte porturi pe care le avem la Dunăre. Toate aceste investiţii îmi dau încredere că România este pregătită pentru aderarea cu frontierele aeriene şi maritime la spaţiul Schengen. Peste mai puţin de 48 de ore, românii care vor călători în Schengen vor merge direct la staţiile de îmbarcare”, a spus premierul Ciolacu.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter