Recomandări

„Obiectiv Comun”: Rostul postului creștin

post-img
imagine simbol

Postul Mare sau Postul Paştelui reprezintă perioada de pregătire pentru Sfintele Paști, zile când oamenii se roagă pentru curățarea sufletului, iertarea păcatelor, vindecarea de boli sau protejarea de necazuri sau alte primejdii. Pregătirea presupune renunțarea la multe alimente, precum şi intensificarea rugăciunilor atât la biserică, cât și acasă. Postul Mare cuprinde o mulțime de tradiţii populare, majoritatea născute în vatra satului românesc. O parte dintre acestea se mai păstrează şi astăzi, ţinându-se cu sfinţenie în special de către credincioși. Rostul postului creştin, însemnătatea reţinerii spirituale şi cum ieșim fără carențe nutriționale din post sunt subiectele emisiunii „Obiectiv Comun” de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: MAXIM MELINTI - consilier  cultural al Mitropoliei Basarabiei, parohul bisericii s. Ghidighici şi MARIA-VICTORIA RACU - șef Secția sănătatea nutrițională și a copiilor ANSP.  

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter