Actualitate

Republica Moldova expulzează un diplomat rus. Ambasadorul convocat la MAE

post-img
Ambasada Rusiei la Chișinău
Sursa foto: Igor Rotari

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe, și a fost informat că un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești, se arată într-o notă informativă a MAE.

În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Deocamdată, nu se cunoaşte despre cine este vorba şi ce funcţie îndeplinea în cadrul ambasadei. Decizia vine după ce Moscova a deschis mai multe secţii de votare ilegale în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidenţiale din Federaţia Rusă. 

Amintim că înainte de desfăşurarea scrutinului prezidenţial din Rusia, Vasneţov a fost informat oficial despre poziţia autorităţilor Republicii Moldova privind intenţia Moscovei de a organiza, ilegal, alegeri şi în regiunea separatistă din stânga Nistrului. Atunci, Oleg Vasneţov a declarat că în zona transnisteană locuiesc mai mulţi cetăţeni ruşi cu drept de vot.

La începutul săptămânii trecute, Ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, a fost convocat la ministerul de Externe de la Chişinău pentru a i se înmâna nota de protest faţă de deschiderea celor şase secţii fără acordul autorităţilor constituţionale.

Autoritățile de la Chișinău condamnă deschiderea secțiilor de vot ale Federației Ruse în stânga Nistrului

Incident grav la Ambasada Federației Ruse din Chișinău, acolo unde a fost deschisă o secție de votare pentru alegerea președintelui rus

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter