BOP 2019: O mare parte din cetăţeni nu ştie cu cine va vota la alegerile din 24 februarie
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

BOP 2019: O mare parte din cetăţeni nu ştie cu cine va vota la alegerile din 24 februarie

Circa 20% din respondenţii ultimului Barometru al Opiniei Publice ar vota pentru PSRM, circa 12% ar vota pentru blocul ACUM, iar 9% ar vota cu PD. Câte 1-2% ar vota cu Partidul Nostru, PCRM şi PL. În acelaşi timp, circa 34% nu ştiu încă cu cine vor vota.

Totodată, 11% au spus că nu vor participa a alegeri.

Cea mai mare încredere cetăţenii Republicii Moldova o au în biserică - circa 70% din respondenţi. În poliţie oamenii au încredere în proporţie de 40%, iar în mass media şi armată – sub 30%. Pe ultimul loc la capitolul încredere sunt partidele politice şi Parlamentul.

Întrebaţi dacă cunosc care sunt partidele politice care s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile din 24 februarie, cei mai mulţi cunosc despre PD, PSRM şi blocul ACUM. În acelaşi timp, circa 35% din respondenţi au spus că nu cunosc niciun partid care este înscris în cursa electorală.

Sondajul a fost realizat de compania "CBS-AXA", la comanda Institutului de Politici Publice, cu suportul financiar al Fundatiei Soros Moldova, în perioada 19-31 ianuarie, pe un eşantion de 1.224 de persoane.  Marja de eroare este de plus minus 3%.
Similare
RECOMANDĂRI