Vlad Filat va putea ocupa orice funcţie publică.  Instanţa ar fi anulat pedepsele complementare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vlad Filat va putea ocupa orice funcţie publică. Instanţa ar fi anulat pedepsele complementare

Vlad Filat va putea ocupa orice funcţie publică. Prin decizia de eliberare condiţionată înainte de termen, instanţa de judecată ar fi anulat pedepsele complementare pe care le-a primit ex-premierul Vlad Filat. Declaraţiile au fost făcute cu puţin timp în urmă de către ex-ministrul Justiţiei, Olesea Stamate.

„Nu înţeleg de ce se eliberează de pedepsele complementare. Una era de a interzice ocuparea timp de cinci ani a anumitor funcţii publice. Acei cinci ani care se referă la ocuparea funcţiei publice încep după eliberarea din penitenciar”, a spus Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Olesea Stamate a precizat că nu a ştiut de demersul de eliberare condiţionată a lui Vlad Filat, depus de administraţia Penitenciarului 13.

Fostul ministru al Justiţiei a negat şi afirmaţiile lui Fadei Nagevschi, conform cărora s-ar fi întâlnit cu Vlad Filat într-o vizită efectuată la Penitenciarul 13.

Amintim că într-un briefing de presă, ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi a declarat că eliberarea din închisoare a lui Vlad Filat îi trezeşte suspiciuni.

TVR MOLDOVA aminteşte În 2015 liderul PLDM, Vlad Filat, a fost condamnat la 9 ani de închisoare, fiind acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Pe 30 iulie 2019, Judecătoria Chişinău a pronunţat o încheiere prin care a constatat că Vlad Filat a fost deţinut în "condiţiile inumane şi degradante”. De aceea, magistraţii au decis să-i reducă pedeapsa cu un an şi nouă luni. Vlad Filat şi-a ispăşit două treimi din pedeapsă.

Menţionăm că, ex-premierul Vlad Filat, a fost eliberat din Penitenciarul 13, astăzi la ora 14:00.

 

Similare
RECOMANDĂRI