Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit la un show aviatic de la Baza Aeriană Feteşti. Patru mii de oameni au fost evacuaţi, pilotul a murit

Un avion MiG 21 Lancer s-a prăbuşit, sâmbătă, la un show aviatic care avea loc la Baza Aeriană Feteşti. Surse din aviaţia militară spun că pilotul nu ar fi reuşit să se catapulteze şi a fost găsit carbonizat. 4 mii de oameni asistau la spectacolul aerian. Toţi au fost evacuaţi în siguranţă.

La impactul cu solul, aparatul de zbor a explodat. Avea rezervoarele pline. Iniţial, s-a vehiculat informaţia că pilotul ar fi reuşit să se catapulteze.

Dar surse din aviaţia militară şi surse medicale de la SMURD şi Ambulanţa Constanţa spun că pilotul nu ar fi reuşit să se catapulteze şi a fost găsit carbonizat în cabină.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti se arată într-un comunicat MApN.

Accidentul a avut loc în jurul orei 13.30.

Adelin Petrişor, jurnalist TVR: "De foarte multe ori, în momente critice, piloţii se gândesc în primul rând la ce se întâmplă în jurul lor şi au întotdeauna grijă să tragă de avion cât mai mult, cât mai departe de zona populată. Acolo vorbeam despre o evoluţie deasupra pistei. Undeva, la zeci de metri de pistă, se aflau nu mai puţin de patru mii de oameni. Cu siguranţă, pilotul s-a gândit şi la ei".

La Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" a fost organizată pentru sâmbătă Ziua Porţilor Deschise. Cel puţin 4 mii de oameni veniseră să vadă show-ul aviatic. Toţi spectatorii au fost evacuaţi.

Echipele de intervenţie au ajuns imediat la locul accidentului.

A fost trimis şi un elicopter SMURD, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

MiG-urile decolaseră de la Baza Mihail Kogălniceanu pentru show-ul aerian de la Borcea şi evoluau la Baza 86.

Similare
RECOMANDĂRI