Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şapte magistraţi de la Judecătoria Străşeni s-au infectat cu noul coronavirus

Covid-19 nu iartă pe nimeni. Şapte magistraţi de la Judecătoria Străşeni s-au infectat cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut de preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Anatol Pahopol. Instanţa îşi va desfăşura în regim special şi va examina doar cauzele urgente.

Cei şapte magistraţi infectaţi şi alţi şase angajaţi ai instanţei care au intrat în contact cu ei, au fost plasaţi în autoizolare la domicilii. Acest fapt a creat un blocaj în activitatea Judecătoriei Străşeni, anunţă preşedintele CSM, Anatol Pahopol.

„Toţi specialiştii din secţia numită în număr de şase persoane au fost plasaţi în regim de autoizolare la domiciliu. Ca urmare, s-a format un blocaj în secţia respectivă pentru că toţi sunt în autoizolare”, a spus ANATOL PAHOPOL, preşedinte interimar, CSM.

Toţi angajaţii Judecătoriei Străşeni urmează să fie testaţi pentru Covid-19, procedura fiind plătită de fiecare. Instanţa nu îşi va întrerupe activitatea, dar va lucra într-un regim special.

„Domeniile de activitate se prelungesc cu condiţiile respectării normelor sanitare, în regim special. Referitor la mandatele de arest, violenţele în familiei şi cazurile urgente”, a declarat ANATOL PAHOPOL.

De asemenea, doi procurori din cadrul Procuraturii Generale au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus dar se simt bine. Administraţia Procuraturii Generale anunţă că a luat măsuri sporite de protecţie pentru restul colectivului.

Toţi angajaţii care au intrat în contact cu persoanele infectate vor fi testaţi şi e posibil să intre în autoizolare. Ieri, alţi şase procurori de la Oficiul central al Procuraturii Anticorupţie au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Instituţia activează în regim special şi examinează doar cauzele urgente, a căror amânare ar aduce prejudiciii justiţiei.
Similare
RECOMANDĂRI