S-a pornit acasă, dar a ajuns în... R. Moldova. Un cetăţean ucrainean riscă o amendă sau chiar până la 2 ani de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

S-a pornit acasă, dar a ajuns în... R. Moldova. Un cetăţean ucrainean riscă o amendă sau chiar până la 2 ani de închisoare

Un cetăţean ucrainean riscă o amendă de până la 37.500 de lei sau închisoare de până la 2 ani, după ce s-a... rătăcit în zona frontierei dintre R. Moldova şi Ucraina. Acesta a fost monitorizat în după amiaza zilei de ieri, 6 decembrie, de către patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Troiţcoe.

„Pe direcţia localităţilor Iserlia (R. Moldova) şi Petrovsc (Ucraina) poliţiştii de frontieră au observat o persoană deplasânde-se confuz spre interiorul ţării. Imediat au fost anunţaţi colegii de la centrul de monitorizare şi întreprinse măsurile ce se impun pentru reţinerea acesteia. În cadrul audierilor, bărbatul a comunicat că este originar din satul Petrovsk, regiunea Tarutino, Ucraina. Acesta revenea după o ”întâlnire” cu prietenii, iar din neatenţie a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră. 

Acum, bărbatul în vârstă de 62 de ani este cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 al. (1) Cod Penal al RM, care prevede o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI