Sursa foto:TVR Vizualizari:

România: Ludovic Orban anunţă că s-ar putea impune obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile deschise foarte aglomerate

Măştile ar putea deveni obligatorii şi în spaţii deschise, foarte aglomerate, între anumite ore. Este doar una dintre măsurile pe care le au în vedere autorităţile, pentru a reduce numărul mare de infectări. Deocamdată nu se pune problema ca vreun municipiu reşedinţă de judeţ să intre în carantină, dar se pot lua măsuri locale. Premierul Ludovic Orban a precizat că executivul nu îşi doreşte să aplice alte restricţii, dar că totul depinde şi de felul în care cetăţenii înţeleg să respecte regulile impuse.

"Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă", a declarat Ludovic Orban luni, citat de Mediafax.

"De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, de exemplu o piaţă sau o faleză, unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune purtarea măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate", a adăugat el.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că măsurile prezentate sunt în analiză şi că nu s-a luat o decizie.

"Încercăm să luăm măsuri punctuale, care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire", a adăugat şeful executivului.

  
Similare
RECOMANDĂRI