Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Recordurile raioanelor din R. Moldova: Soroca - lider la producerea caşcavalurilor, Ungheni are cei mai mulţi profesori tineri

Raioanele Republicii Moldova au faima lor şi fiecare în parte este lider la un anumit capitol. Biroul Naţional de Statistică a făcut publice informaţiile privind recordurile pe 2019 ale raioanelor.

Să ştiţi că în 2019 raionul Briceni a bătut recordul pentru cea mai mare recoltă de pomuşoare, fructe şi nuci – peste 95 de mii tone.
Lider la producerea sucurilor din legume şi fructe îl deţine raionul Edineţ. Tot aici, în 2019 erau crescute şi cele mai multe bovine. Lider la producerea caşcavalului rămâne raionul Soroca. Tot această regiune deţine şi recordul la producerea conservelor din legume şi fructe.

RECORDURI ÎN RAIOANELE REPUBLICII MOLDOVA

Briceni   Recoltă de pomuşoare, fructe şi nuci - 95 mii tone
Edineţ    Producerea sucurilor - 5872,5 litri
Soroca   1700 de tone de caşcaval şi brânză grasă
             
sursa: http://moldova.org

În 2019, raionul Şoldăneşti avea cele mai puţine locuri de muncă vacante în timp ce raionul Ocniţa avea cei mai mulţi şomeri din Republica Moldova – 1409. Raionul Teleneşti, plătea în 2019 un salariu mai mare femeilor şi avea cea mai mare diferenţă între salariile femeilor şi cele ale bărbaţilor.


ŞOMERI ŞI LOCURI DE MUNCĂ

Şoldăneşti      33 locuri de muncă vacante
Ocniţa            1409 de şomeri
Teleneşti        un salariu mai mare oferit femeilor
sursa: http://moldova.org

În raionul Sângerei sunt înregistrate cele mai multe familii cu cel puţin 4 copii. În contrast, în raionul Orhei, locuiesc cei mai mulţi pensionari. În raionul Ungheni sunt cei mai mulţi profesori tineri, cu o experienţă de până la doi ani. De cealaltă parte, în raioanele Nisporeni şi Anenii Noi se înregistrează cel mai mare număr de elevi pentru un cadru didactic – 13,3 copii la un singur profesor.


CEI MAI MULŢI COPII ŞI PENSIONARI

Sângerei                       familii cu 4 copii (12,4 % din numărul total de locuitori)
Orhei                             23 047 de pensionari
Ungheni                        54 profesori tineri
Nisporeni, Anenii Noi    13,3 elevi la un singur profesor

sursa: http://moldova.org

Raioanele Călăraşi şi Ialoveni deţin recordul la producţia de alcool rafinat iar cel mai mare producător de tutun era raionul Criuleni, cu 184 de tone în 2019. Datele statistice mai arată că locuitorii raionului Donduşeni se bucură de cel mai curat aer.


ALCOOL ŞI TUTUN
Călăraşi    51 tone de alcool
Criuleni    184 tone de tutun
sursa: http://moldova.org
Similare
RECOMANDĂRI