Produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere

Plasarea la vedere a produselor din tutun în spaţiile comerciale se interzice începând cu data de 15 august. Interdicţia se referă şi la produsele conexe.

Conform prevederilor, lista produselor din tutun şi a produselor conexe, disponibile pentru comercializare, cu indicarea preţurilor acestora, va fi prezentată de către vânzător la solicitarea cumpărătorilor adulţi, scrie IPN.

Lista nu trebuie să conţină imagini sau evidenţierea vreunui produs prin culoare, fonturi, subliniere, elemente decorative sau alte instrumente tehnice.

De asemenea, este interzisă afişarea inscripţiei sau indicatorului care informează ori sugerează publicului larg despre comercializarea produselor din tutun, inclusiv a tutunului încălzit, a produselor conexe, dispozitivelor şi a accesoriilor de reîncărcare sau încălzire a acestora.

Aceste prevederi urmau să fie aplicate din luna mai 2020, însă autorităţile au amânat acest termen în contextul pandemiei. Ministerul Finanţelor a argumentat că „acţiunile masive de schimbare a locului de vânzare a produselor de tutun, în mod special în magazinele alimentare, va genera conglomerat de oameni”.
Similare
RECOMANDĂRI