Poliţia vine cu precizări în cazul arestării lui Renato Usatîi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţia vine cu precizări în cazul arestării lui Renato Usatîi

Poliţia informează că după ce astăzi în jurul orei 14.00, Renato Usatîi a fost reţinut la vama Sculeni de către polţtişti şi procurori, la moment este escortat la PCCOCS pentru audieri. Poliţia declară că nu se va substitui niciodată justiţiei, în niciun context, indiferent de numele sau funcţia publică a celui care, potrivit legilor Republicii Moldova sau deciziilor unei instanţe de judecată, este supus unei sancţiuni temporare s-au definitive, se arată într-un comunicat.

Poltrivit poliţiei lui Usatîi Renato,  i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanţelor de judecată din Republica Moldova.
 
"Statul trebuie să asigure condiţiile necesare şi obligatorii ca drepturile şi libertăţile cetăţenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacţionate.
 
Iar ca acest deziderat să devină realitate, trebuie să asumăm public că drumul către un stat democratic trebuie să înceapă prin a respecta în detaliu legile şi prevederile acestora," se arata în comunicat. 
 
Poliţia a asigurat ordinea şi liniştea publică, pentru ca circulaţia în punctul de trecere a frontierei  să nu fie perturbată. Totodată, acţiunile de protest desfăşurate de către susţinătorii lui Usatîi Renato au avut loc fără incidente. 

Amintim că Usatîi este acuzat că l-ar fi deposedat pe bancherul rus, Gherman Gorbunţov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank din Chişinău. Totodată, Usatîi este bănuit şi de complicitate la infracţiunea de tentativă şi omor la comandă asupra lui Gorbunţov. Liderul Partidului Nostru susţine însă că Gorbunţov ar fi cel care ar fi dorit să-l asasineze.
 
 

VIDEO. UPDATE. Renato Usatîi a fost arestat la vamă, va fi dus la PCCOCS

Similare
RECOMANDĂRI