Maia Sandu despre posibilele proteste: Staţi acasă astăzi, dar să fim gata să apărăm ţara
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu despre posibilele proteste: Staţi acasă astăzi, dar să fim gata să apărăm ţara

Prim-ministrul Maia Sandu spune că primeşte sute de mesaje în care oamenii îşi declară dorinţa de a scăpa de regimul lui Plahotniuc şi că sute de mii de cetăţeni sunt gata să apere Constituţia şi guvernarea legitimă. Maia Sandu a făcut un apel la calm, pe moment, însă, să fie gata, dacă va fi nevoie. Declaraţia a fost făcută astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.

„Primim sute de mesaje în fiecare zi, ştim cât de mare este tensiunea în societate şi cât de puternică este dorinţa tuturor de a scăpa odată şi pentru totdeauna de regimul lui Plahotniuc, înţeleg că vreţi să veniţi în stradă şi să le arătaţi că puterea este a poporului. Sute de mii de cetăţeni sunt gata să apere Constituţia şi guvernarea legitimă, însă deocamdată vă rog sa păstraţi calmul să rămâneţi acasă, pentru că noi ne dorim rezolvarea paşnică a acestei situaţii de criză.

Vă rugăm staţi acasă astăzi, noi încercăm pe toate căile legale şi paşnice cu ajutorul partenerilor internaţionali să oprim uzurpatorii, dar să fim gata, dacă ei vor merge la distrugerea totală a ţării, noi, milioane de cetăţeni vom ieşi să o apărăm,” se arată în adresarea prim-ministrului. 

Declaraţiile vin în contextul suspendării din funcţie a celor 6 poliţişti din cadrul Direcţiei a 6-a a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, după ce aceştia şi-au manifestat susţinerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI