Prim-ministrul Maia Sandu reacţionează la suspendarea din funcţie a poliţiştilor: Domnule Pînzari, fiecare acţiune ilegală din aceste zile înseamnă ani grei de puşcărie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prim-ministrul Maia Sandu reacţionează la suspendarea din funcţie a poliţiştilor: Domnule Pînzari, fiecare acţiune ilegală din aceste zile înseamnă ani grei de puşcărie

Prim-ministrul Maia Sandu reacţionează la suspendarea din funcţie a celor 6 poliţişti din cadrul Direcţiei a 6-a a Inspectoratului Naţional de Investigaţii. „Domnule Pînzari, sunt sigură că înţelegeţi, fiecare acţiune ilegală din aceste zile înseamnă ani grei de puşcărie, pentru complicitate sau chiar la uzurparea puterii în stat, sunteţi gata să vă asumaţi acest lucru pentru un bandit?” Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă cu câteva minute în urmă.

 „Îl somez pe cătăţeanul Pînzari şi pe toţi cei care execută oridinele ilegale...”

Prim-ministrul a dat citire a unor articole din Codul Penal al Republicii Moldova: articolul 339, alineatul 1, acţiunile comise în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii în stat se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani, alineatul 2 prevede că aceleaşi acţiuni, dar care au cauzat schimbarea prin violenţă a orâduirii constituţionale a Republicii Moldova, decesul unei persoane sau alte urmări grave presupune pedeapsa de privare a libertăţii de la 12 la 20 de ani. 

„Voi cei care primiţi acum oridinele ilegale ale lui Plahotniuc anume astfel de acţiuni faceţi şi veţi fi pedepsiţi conform legiii. Pedeapsa voastră creşte cu fiecare acţiune abuzivă ” 

Maia Sandu s-a adresat tuturor poliţiştilor citând legea 320 cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului, ulterior a menţionat legea cu privirea la statutul funcţionarului public în care se mneţionează că funcţionarii au dreptul să refuze în scris şi motivat îndeplinirea dispoziţiilor primite de la conducător dacă le consideră ilegale. 

Amintim că în această dimineaţă un grup de organe de forţă a descins la biroul colaboratorilor poliţiei care, aseară, şi-au manifestat susţinerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu. Aceştia au fost suspendaţi din funcţie timp de 30 de zile. 
 

UPDATE. Toţi poliţiştii care şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendaţi din funcţie

Similare
RECOMANDĂRI