Iohannis transmite condoleanţe familiei victimei de origine română care a murit în atacul din Hanau
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iohannis transmite condoleanţe familiei victimei de origine română care a murit în atacul din Hanau

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri dimineaţa, condoleanţe familiei tânărului român care şi-a pierdut viaţa în urma atacului violent din Hanau, Germania.

"Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris şeful statului, pe pagina sa Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi sera, că autorităţile germane au confirmat că un cetăţean român a fost ucis în atacurile din oraşul Hanau din Germania.

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză" marcată de „perspective profund rasiste".
 

Atact armat, provocat de ura împotriva imigranţilor, în Germania. Un român, printre cei ucişi

Similare
RECOMANDĂRI