Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atact armat, provocat de ura împotriva imigranţilor, în Germania. Un român, printre cei ucişi

Dublu atac în Germania, în oraşul Hanau. 9 persoane au fost ucise. Printre victime este şi un român. Suspectul a fost găsit mort în casă. A lăsat o scrisoare în care îşi exprimă convingeri de extremă-dreapta. Preşedintele Iohannis a condamnat atacurile şi a exprimat solidaritatea României faţă de Germania. Ankara aşteaptă ca Berlinul să depună efort maxim pentru elucidarea incidentului, întrucât printre persoanele ucise se află cetăţeni turci, a precizat un oficial de la Ankara.

Printre persoanele ucise în atacul armat din Hanau este şi un tânăr român, în vârstă de 23 de ani, din comuna Singureni, judeţul Giurgiu. Anunţul a fost făcut de primarul comunei, Marian Patruleanu, potrivit căruia informaţia a fost confirmată de familia tânărului, relateaza Mediafax.

Informatia a fost confirmata de Ministerul Afacerilor Externe.

Repatrierea tanarului roman ucis la Hanau va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunta MAE. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia tanarului pentru a oferi asistenţa necesară. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă.

 Atacurile din oraşul german Hanau au fost provocate de ura împotriva imigranţilor. Potrivit Ministerului german de Interne, atacatorul  avea convingeri de extremă-dreapta şi a revendicat totul într-o înregistrare video. Era cetăţean german, iar în maşina sa au fost găsite reviste despre muniţie şi arme. Atacurile din Hanau sunt anchetate ca acţiuni teroriste cu motivaţie xenofobă.

Bărbatul, de 43 de ani, a fost localizat de poliţie la 7 ore după atacuri, mort. Cadavrul mamei suspectului a fost găsit în aceeaşi locaţie.

Atacurile armate au avut loc în două baruri cu specific oriental din Hanau, la ora locală 22.00. Nouă oameni au fost împuşcaţi mortal, iar alţi patru au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare.

Similare
RECOMANDĂRI