Igor Dodon a promulgat „în regim de urgenţă” câteva legi aprobate de Guvern, printre ele şi cele anunţate de Plahotniuc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon a promulgat „în regim de urgenţă” câteva legi aprobate de Guvern, printre ele şi cele anunţate de Plahotniuc

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că a promulgat şase din cele nouă legi aprobate de Guvern prin asumarea răspunderii. Două din ele sunt cele propuse de liderul PDM Vlad Plahotniuc, proiectele ce se referă la acordarea a 600 lei pentru beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale de stat.

"Am identificat legile cu impact social pe care le-am promulgat în regim de urgenţă," a menţionat preşedintele.

Pentru aceasta va fi modificată Legea bugetului de stat pentru anul 2019 şi Legea cu privire la bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, care prevăd mecanismul de plată a suportului unic, modificarea mecanismului de indexare a pensiilor, a Codului muncii şi a Legii cu privire la oamenii de creaţie.

"Legile cu caracter economic sunt înca la examinare”, a menţionat Igor Dodon prin intermediul contului său de pe Facebook. . 

Amintim că, după ce în dimineaţa zilei de 7 martie liderul PDM a anunţat că urmează indexarea pensiilor şi acordarea de ajutoare financiare cu ocazia sărbătorilor de Paşti, peste câteva ore Executivul şi-a asumat răspunderea pentru proiectele promise.

VIDEO. Vlad Plahotniuc: Pensiile vor fi indexate cu 15,3%. "Suntem în aşteptare ca unii lideri politici să se trezească la realitate"

Similare
RECOMANDĂRI