VIDEO. Vlad Plahotniuc: Pensiile vor fi indexate cu 15,3%. "Suntem în aşteptare ca unii lideri politici să se trezească la realitate"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Vlad Plahotniuc: Pensiile vor fi indexate cu 15,3%. "Suntem în aşteptare ca unii lideri politici să se trezească la realitate"

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a anunţat în cadrul unui briefing de presă că nu are noutăţi despre paşii pe care îi întreprinde PDM pentru crearea noii coaliţii de guvernare. "Suntem în aşteptare ca unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri şi să înţeleagă pentru ce au fost votaţi".

"Am decis astăzi ca Guvernu să îşi asume răspundere pe câteva proiecte. Unele partide de opoziţie au minţit oamenii precum că pensiile nu vor fi indexate, în acest an noi majorăm pensiile cu 15, 3 la sută din luna aprilie, se va lua în calcul media pe ultimii trei ani. Pensionarii, persoanele cu nevoii speciale şi alţi benenficiari de alocaţii speciale cu venituri mai mici de două mii de lei urmează să primeaască încă un ajutor de 600 de lei de Paşti," a declarat liderul PDM.

Vlad Plahotniuc susţine că ar fi putut veni deja cu multe alte decizii dacă liderii unor partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorităţi parlamentare şi investirea noului Guvern."Noi suntem deschişi dialogului şi vrem cât mai curând să avem insituţii pe deplin funcţionale".

"Cetăţenii pentru asta au votat partidele nu pentru ca liderii acestor partide să facă mofturi după elelctorală şi să ducă din nou ţara în alegeri anticipate. Despre alianţe vom mai vorbi după validarea mandatelor noilor deputaţi."

Urmăriţi mai jos declaraţiile de presă. 
Similare
RECOMANDĂRI