Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul ANSP face apel către cetăţeni să NU meargă la cimitire de Paştele Blajinilor: „Efectul poate fi unul de explozie”

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică nu este de acord, ca şi medic epidemiolog, ca Paştele Blajinilor să aibă loc pe 6-8 iunie. Părerea acestuia, însă, nu a fost auzită şi luată în considerare de autorităţi.

Directorul ANSP spune că, chiar dacă este blamat de slujitorii bisericeşti, acesta rămâne în continuare împotriva ca acest eveniment să aibă loc weekendul următor.

„Cimitirul şi Paştele Blajinilor este o situaţie pe care nu o poţi controla, monitoriza. Efectul poate fi unul de explozie. Noi o să lungim primul val până în octombrie”, spune Nicolae Furtună.

Acesta face apel către cetăţeni să nu meargă la Paştele Blajinilor la cimitire: „Eu declar: nu o să mă duc la Paştele Blajinilor, deşi am şi eu bunei care au plecat în lumea celor drepţi, am unde merge, dar nu voi merge. Fac acest îndemn către toată lumea de bună credinţă”.

Ce ţine de slujbele religioase, cărora le-a fost impuse măsuri de restricţie, inclusiv de respectare a distanţei sociale şi restricţii ce ţin de împărtăşanie, Nicolae Furtună spune că preoţii nu s-au conformat.

„Era cazul logic ca conducerea să se autosesizeze, să-şi facă temele, şi să înţeleagă că nu este încăpăţânarea lui Furtună, ci este o necesitate vitală, condiţionată de măsura de a reduce transmiterea virusului. Biserica nu se conformează. Avem situaţia pe care o avem”, spune Nicolae Furtună.
 
Similare
RECOMANDĂRI