Social

În preajma sărbătorilor pascale, reprezentanții Episcopiei Hușilor din România au venit în ajutorul mai multor locuitori din oraşul Bălţi

video

Şi în acest, în preajma sărbătorilor pascale, reprezentanții Episcopiei Hușilor din România au venit în ajutorul mai multor locuitori din oraşul Bălţi, care luptă cu singurătatea şi lipsurile. Acţiunea caritabilă a adus mai multă lumină şi bucurie în casele a 50 de persoane.

Gestul de solidaritate din partea Episcopiei Hușilor din România a fost primit cu recunoştinţă de către locuitorii din Bălţi. Produsele dăruite au reuşit să le aducă bucurie şi alinare în perioada sărbătorilor pascale.

„Sunt foarte recunoscător poporului român care ne consideră și pe noi parte a României Mari.”

„Sunt o persoană cu dizabilități. Părinții mei au decedat. Acest sprijin este foarte important pentru mine. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cu sănătate. Și vă mulțumesc. Preoții ne-au oferit, voi putea să sfințesc și pasca.”

„Aceasta este o mare bucurie. Chiar înainte de sărbători, deja acum sufletul nostru începe să înflorească. Când vom lua fiecare produs din acest pachet, va fi ca și cum ar veni de la Dumnezeu Însuși.”

De câțiva ani, în ajunul marilor sărbători, Episcopia Hușilor ajută copiii, bătrâniii și persoanele nevoiașe din Republica Moldova, donând alimente, haine și bani.

VLADIMIR BEREGOI, preot, Episcopia Hușilor, România: „Cea mai grea boală pentru ei, de cele mai  multe ori, este singurătatea. Iar din singurătate  se identifică foarte lipsuri, spre exemplu: lipsa medicamentelor, plata facturilor. Preoţii sunt cei care au identificat cazurile sociale şi am mers la domiciliul lor şi le-am oferit darurile sau au fost aduşi la biserică.”

PS ANTONIE, episcop de Bălți al Mitropoliei Basarabiei: „Trebuie remarcat că nu este prima oară când Episcopia Huși vizitează Episcopia de Bălți cu daruri. Ei au fost alături de noi încă de la începutul reluării activităților în Bălți.”

Săptămâna trecută, reprezentanţii Episcopiei Hușilor din România s-au aflat într-o vizită în raioanele Strășeni și Ialoveni, unde au oferit daruri pentru aproape 200 de bătrâni.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter