Contrabandă cu ţigări, neutralizată la frontiera de nord a ţării
Sursa foto:border.gov.mf Vizualizari:

Contrabandă cu ţigări, neutralizată la frontiera de nord a ţării

Poliţiştii de frontieră au contracarat o tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 15 mii de pachete cu ţigări. Produsele de tutungerie urmau să ajungă pe piaţa neagră din Uniunea Europeană. Reţinerea a fost consemnată în seara zilei de 23 ianuarie curent, pe sectorul de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Criva.

Potrivit unei informaţii operative poliţiştii de frontieră împreună cu angajaţii Inspectoratului de Poliţiei Briceni au desfăşurat acţiuni de investigare pe marginea unei posilibe ilegalităţi tranfrontaliere. Astfel, echipa de lucru care-şi exercita misiunea de serviciu a observat un automobil de model Mercedes, cu numere de înmatriculare moldoveneşti, ce staţiona neregulamentar în zona de frontieră. La volanul microbuzului se afla un tânăr de 23 de ani. În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul autovehiculului patru colete a câte 500 pachete de ţigări.

La scurt timp, în apropierea automobilului, pe malul râului Prut au fost găsite încă 22 colete cu ţigări, două telefoane mobile şi o pereche de încălţăminte din cauciuc pentru pescari, iar pe râul Prut a fost identificată o barcă gonflabilă în care se aflau alte patru colete cu ţigări. În total, numărul coletelor este de 30, cu 15 mii pachete cu ţigări de aceiaşi marcă.

Prin urmare, la faţa locului poliţiştii de frontieră au întreprins măsuri de investigaţii speciale. Totodată, au fost observate cinci persoane de gen masculin, care aveau un comportament dubios şi se plimbau haotic în apropierea localităţii Criva. Imediat, angajaţii SPF ”Criva” şi Direcţiei Regionale Nord au reacţionat prompt şi au reţinut bărbaţii.

Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai raionului Briceni, cu vârstele cuprinse între 18-30 ani. Persoanele s-au eschivat de a oferi careva detalii, însă reieşind din complexitatea cazului, a fost pornită cauza penală conform prevederilor art. art. 27, 362 CP.

Similare
RECOMANDĂRI