Economic

Moldovagaz anunță prețul de achiziție a gazelor naturale pentru luna mai

post-img
gaze naturale

SA „Moldovagaz” a anunțat astăzi că prețul de achiziție a gazelor naturale de la Energocom, pentru luna mai, va fi de 331,22 euro pentru o mie de metri cubi, transmite MOLDPRES.

„SA „Moldovagaz” face public prețul de achiziție a gazelor naturale în cadrul licitației recente pe platforma „BRM East Energy”. Potrivit condițiilor contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna mai 2024, prețul de achiziție va constitui 31,13 euro/MWh, fiind echivalent cu 331,22 euro pentru o mie de metri cubi, sau 6298,5 lei o mie de metri cubi (fără TVA), reieșind din puterea calorifică superioară prognozată de 10,64 kWh pe metru cub, și cursul valutar la ziua de astăzi”, a precizat Moldovagaz.

SA Energocom a anunțat săptămâna trecută că a câștigat licitația pentru livrarea de gaze pentru luna mai, inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy SRL, sucursala locală a Bursei Române de Mărfuri. Energocom preciza atunci că în luna mai vor fi livrate circa 20 mln m3 de gaze, în baza unei formule stabilite de Moldovagaz, ce include indicele TTF Front Month.

Până acum, în perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale obliga Moldovagaz să procure gaze de la Energocom, invocând argumente de securitate energetică.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter