Sport

Naționala de rugby a Republicii Moldova se pregătește intens pentru meciul oficial cu Bulgaria

Naționala de rugby a Republicii Moldova se pregătește intens pentru meciul oficial cu Bulgaria

Naționala de rugby a Republicii Moldova are în față primul meci oficial din 2024. "Haiducii" vor juca sâmbătă, la Chișinău, cu reprezentativa Bulgariei pentru șansa de a-și continua drumul spre al doilea eșalon valoric european. În caz de succes, băieții antrenați de Veaceslav Titica se vor bate cu Luxemburg, într-o partidă de baraj, la sfârșitul lunii mai.

Pe un teren cu iarbă naturală din Chișinău, jucătorii naționalei de rugby se antrenează intens înainte de partida cu Bulgaria. În lot se regăsesc mai mulți sportivii care evoluează în străinătate, iar acum au revenit în țară pentru a ajuta naționala să promoveze în liga secundă a turneului continental. SERGIU MOROȘANU, jucător, naționala de rugby a Republicii Moldova: "Sperăm să confirmăm rezultatele pozitive și în meciul cu Bulgaria. Cel mai important este că încă nu am ajuns unde ne dorim, așa că trebuie să pornim de la zero." VITALIE BULAT, jucător, naționala de rugby a Republicii Moldova: " – Care e obiectivul? – Să câștigăm, neapărat. – Ce trebuie să faceți pentru asta? – Să lucrăm în echipă. Trebuie comunicare și disciplină, așa vom câștiga." Selecționerul Veaceslav Titica a analizat bine adversarul și a remarcat calităţile unor jucători din lotul advers. VEACESLAV TITICA, selecționer, naționala de rugby a Republicii Moldova: "Sunt mobili și activi. Au jucători rapizi, care știu ce au de făcut, dar noi le vom impune stilul nostru de joc." "Haiducii" au pregătit câteva surprize tactice pentru oaspeți. IGOR MIȘIN, căpitan, naționala de rugby a Republicii Moldova. "Avem două-trei grupe formate în centrul terenului, cu câțiva jucători pe lateral. Fiecare își are propria sarcină și astfel vrem să-i surprindem pe bulgari." Meciul dintre naționala Republicii Moldova și cea din Bulgaria se va desfășura pe stadionul Dinamo din Chișinău, sâmbătă, cu începere de la ora 16.00. Intrarea va fi liberă, iar în tribune sunt așteptați peste 1.500 de spectatori. ANATOL CURECHI, președinte, Federația de Rugby, Republica Moldova: "Indiferent de vârsta spectatorului care vine, este o voce în plus. Cu câte mai multe voci vom fi, cu atât mai mult sprijin vor simți băieții în teren." Dacă victoria va fi de partea jucătorilor antrenați de Veaceslav Titica, ei vor concura în partida de baraj cu selecționata din Luxemburg, programată la sfârșitul lunii mai, în deplasare.

În cazul în care și atunci succesul va fi obținut de "haiduci", naționala de rugby a Republicii Moldova va promova în Divizia Trophy, al doilea eșalon valoric european.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter