Sport

Pugiliștii din Republica Moldova au revenit acasă de la Campionatul European cu aur, argint și bronz

video

Pugiliștii din Republica Moldova au revenit acasă de la Campionatul European, desfășurat la Belgrad. Medaliile de aur, argint și bronz au fost prezentate de sportivi pe Aeroportul Chișinău, unde aceștia au fost întâmpinați de rude și prieteni.

Cu medaliile la piept, pugiliștii și-au făcut apariția în fața celor care i-au așteptat cu multe flori și felicitări. În centrul atenției a fost Daria Kozorez, cea care a devenit campioana europeană la box, o premieră pentru Republica Moldova.

DARIA KOZOREZ, pugilistă, campioană europeană: „A fost dificil. La sfârșitul duelului, când au fost discuții îndelungate între arbitrii, nu mă așteptam să câștig, deoarece nu am luptat la maximum."

ANATOLIE AHMADIEV, antrenor: „Noi am muncit mult. Ne-am antrenat cu seriozitate și, de această dată, ne-a surâs norocul. Am atins această performanță cu ajutorul efortului depus."

Alexandru Paraschiv putea și el să devină campion european dar, din cauza unei accidentări suferite în semifinale, a decis să se retragă din lupta pentru aur.

ALEXANDRU PARASCHIV, pugilist, vicecampion european: „La campionatul precedent am ocupat locul trei. Acum am urcat pe treapta secundă. Înseamnă că la următorul turneu urmează aurul."

Iar Vasile Cebotari a cedat în penultimul act și s-a mulțumit cu bronzul.

VASILE CEBOTARI, pugilist, medaliat cu bronz la Campionatul European: „Mă voi întoarce mai puternic. Voi avea acum câteva zile libere. Cu câteva zile în urmă s-a născut fiul. Îmi voi vedea familia, iar apoi voi reveni la antrenament și bronzul va deveni aur, promit."

Daria Kozorez a decis să nu țintească calificarea la această ediție a Jocurilor Olimpice, așa că următoarea provocare pentru ea va fi Campionatul Mondial de Box, programat în toamnă. Băieții, în schimb, au în fața ultimul turneu unde pot obține biletul de participare la Olimpiada de la Paris. Pentru Alexandru Paraschiv și Vasile Cebotari urmează un cantonament în Thailanda, iar apoi competiția de calificare, organizată în orașul Bangkok, în perioada 23 mai – 3 iunie. În cazul în care cei doi pugiliști vor ajunge în semifinale, ei vor primi șansa de a concura la Jocurile Olimpice din vară.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter