Economic

ANRE a micșorat prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale. Care sunt noile tarife

post-img
preț, gaz

Astăzi, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public anumitor categorii de consumatori finali și pentru furnizarea de ultimă opțiune.

Prin urmare, prețul unui metru cub de gaz va fi de 12,15 lei/m3 (fără TVA), cu 1,24 lei mai puțin decât tariful actual. De menționat că pe moment, consumatorii casnici achită 13,39 lei/m3 (fără TVA).

Totodată, în cadrul ședinței, ANRE a analizat documentele justificative prezentate de către S.A. „Moldovagaz” și a constatat existența factorilor obiectivi care au determinat solicitarea de revizuire a prețurilor reglementate a gazelor naturale furnizate pentru anul 2024, și anume reducerea prognozei prețului mediu anual de procurare a gazelor naturale, de la 518 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze la 482,5 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze.

Noile prețuri vor intra în vigoare la 3 mai 2024, data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter