Extern

Șefa serviciilor secrete americane: „Este puțin probabil ca războiul din Ucraina să se încheie în curând”

post-img
Șefa serviciilor secrete americane: „Este puțin probabil ca războiul din Ucraina să se încheie în curând”

Este puțin probabil ca războiul din Ucraina să se încheie în curând, a prezis cel mai înalt oficial american din domeniul serviciilor de informații, scrie G4Media.ro

Avril Haines, director al Serviciului național de informații, a declarat că Vladimir Putin consideră că evoluțiile interne și internaționale îi sunt favorabile, ceea ce face probabil că va continua acțiunile în Ucraina.

„Tacticile din ce în ce mai agresive ale lui Putin împotriva Ucrainei, cum ar fi loviturile asupra infrastructurii de electricitate a Ucrainei, sunt menite să convingă Ucraina că continuarea luptei nu va face decât să sporească pagubele și nu oferă nicio cale plauzibilă spre victorie”, a declarat ea.

„Este probabil ca aceste tactici agresive să continue și este puțin probabil ca războiul să se încheie prea curând”.

Declarațiile sale vin în timp ce Casa Albă a afirmat că rămâne „profund îngrijorată” că nu vede China să facă nicio schimbare în ceea ce privește ajutorul acordat armatei ruse – după îngrijorările exprimate de secretarul de stat american Antony Blinken.

În timpul unei întâlniri cu președintele chinez Xi Jinping și cu oficiali chinezi de rang înalt săptămâna trecută, Blinken a declarat: „Alimentarea bazei industriale de apărare a Rusiei nu amenință doar securitatea Ucrainei, ci și securitatea europeană. Rusia ar avea dificultăți în a-și susține asaltul asupra Ucrainei fără sprijinul Chinei”.

Blinken nu a detaliat modul în care SUA ar aborda problema dacă China continuă să ajute Rusia, dar purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat joi că impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei și Coreei de Nord nu este exclusă.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter