Social

O nouă sursă de informare privind programele de tineret

post-img
O nouă sursă de informare privind programele de tineret

Agenția Națională pentru Tineret (ANT) a lansat pagina web: tineret.gov.md unde poate fi găsită toată informația privind programele de tineret și activitățile ce vizează tineretul. Noul site este o resursă pentru tineri, entități publice centrale și locale, lucrători de tineret, organizații și centre de tineret, consilii de tineret și ale elevilor, oferind acces direct la informații, contacte, publicații, dar și oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Potrivit MEC, site-ul reprezintă o etapă importantă în promovarea și diseminarea informației cu privire la inițiativele de tineret la nivel național. Prin design-ul său prietenos, structură intuitivă și conținut disponibil în trei limbi, platforma facilitează accesul utilizatorilor la programele implementate de ANT, la o bază de date cu structurile și actorii cheie din sectorul de tineret, la evenimentele organizate de către Agenție, dar și de către partenerii săi, la ultimele noutăți din sectorul de tineret, oportunități naționale și internaționale și multe alte componente cheie pentru tinerii din țară. 

Totodată, platforma web va spori accesul publicului la informație, promova transparența în procesul decizional, precum și va crește gradul de interacțiune cu sectorul de tineret și societatea civilă.  

Site-ul web a fost dezvoltat cu suportul financiar al Uniunii Europene și Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) în cadrul proiectului EU4Youth: Implicarea și Abilitarea Tinerilor, implementat de GIZ. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter