Cod portocaliu de ninsori la munte şi cod galben de vânt şi disconfort termic în România şi Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cod portocaliu de ninsori la munte şi cod galben de vânt şi disconfort termic în România şi Republica Moldova

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă un cod portocaliu de ninsori în zonele de munte şi un cod galben de vânt puternic şi disconfort termic în toată România.

Atenţionările sunt valabile până luni, 30 octombrie, la ora 23:00.

Astfel, potrivit ANM, valorile termice vor scădea în toată ţara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece.

În regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureş, Transilvania şi zona deluroasă a Crişanei şi a Moldovei se vor semnala precipitaţii mixte.

În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 90 km/h, iar pe creste 20 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Amintim că Meteorologii din Republica Moldova au prognozat pentru perioada 29 octombrie – 2 noiembrie vânt puternic în toată ţara. Pentru raioanele din nord şi centru a fost instituit cod portocaliu, iar pentru raioanele din sud – cod galben.

Similare