Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Semnal de alarmă: ne putem îmbolnăvi din cauza alimentelor păstrate în recipiente din plastic sau aluminiu

Obezitate, diabet, tulburări neurologice şi infertilitate. Sunt doar câteva dintre problemele cauzate de substanţele chimice care ne asaltează zi de zi. Un profesor american atrage atenţia, într-o carte de mare succes, lansată recent în Statele Unite, că, măcar în parte, ne putem feri de ele.

Oamenii sunt tot mai bolnavi, tot mai graşi şi tot mai săraci, firmă doctorul Leonardo Trasande în noua lui carte, în care expune şi câteva moduri simple în care putem evita substanţele chimice dăunătoare din hrană, mediu şi produsele de îngrijire.

În primul rând, să citim eticheta oricărui produs, pentru a vedea ce conţine.

Profesorul american ne sfătuieşte să renunţăm complet la alimentele în cutii de aluminiu, să reducem expunerea la bisfenol - ceea ce e destul de simplu - citim cifra de pe recipientul de plastic. Dacă e 3, 6 sau 7, înseamnă că e un tip de plastic care are în compoziţie bisfenol - o substanţă, teoretic, interzisă.

Profesorul Trasande afirmă că omenirea e ca acum 30 de ani în privinţa fumatului: nu înţelege clar care sunt riscurile acestor substanţe chimice care ne asaltează.

Similare
RECOMANDĂRI