România rămâne principala destinaţie pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă a turiştilor din R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România rămâne principala destinaţie pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă a turiştilor din R. Moldova

România rămâne principala destinaţie pentru sărbătorirea Crăciunului şi a Revelionului pe rit vechi a turiştilor din Republica Moldova, deşi numărul lor este în descreştere. Mulţi dintre cetăţenii ţării noastre şi-au îndreptat atenţia în acest an şi spre staţiuni din Ucraina sau chiar Bulgaria, unde preţurile sunt mai mici, transmite AGERPRES.

„Vatra Dornei, Sângeorz-Băi, Valea Prahovei, Poiana Braşov sunt zonele preferate de turiştii moldoveni, mai ales pentru cei care vin la schi. Majoritatea aleg ca mijloc de transport autocarul pentru că le place să meargă în grupuri mai mari. Cei care vin cu autoturismul propriu aleg staţiunile apropiate de graniţă", a precizat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Bugetul mediu alocat de turiştii moldoveni pentru petrecerea acestor sărbători este cuprins între 150 şi 200 de euro de persoană, cu transport inclus. Aceasta face ca mulţi turişti moldoveni să se îndrepte către destinaţii de schi mai ieftine, precum Bukovel, în Ucraina. Din această cauză, în acest an, numărul moldovenilor care petrec Crăciunul şi Revelionul pe rit vechi în România este în descreştere, a precizat Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România - FAPT.

Reprezentanţi din domeniul turismului susţin că România ar avea mai mulţi turişti din Republica Moldova dacă ar exista conexiuni aeriene sau o autostradă Moldova - Transilvania.

În acest an, angajaţii din sectorul public au beneficiat de trei minivacanţe cu ocazia marcării Revelionului şi a Crăciunului.

Similare
RECOMANDĂRI