SPORT

Roger Federer a câştigat la Dubai al 100-lea titlu al carierei. Jimmy Connors: "Mă simţeam cam singur, mă bucur că acum am companie”

post-img

Fostul lider mondial Roger Federer, 37 de ani, locul 7 ATP şi favorit 2, a câştigat sâmbătă finala turneului ATP de la Dubai, în faţa grecului Stefanos Tsitsipas, în două seturi, 6-4, 6-4. Legendarul elveţian a ajuns astfel la 100 de turnee câştigate în carieră.

Federer a câştigat titlul în faţa unui jucător cu 17 ani mai tânăr, care îl învinsese în ianuarie, în optimi de finală la Australian Open. Este al optulea titlu câştigat de elveţian la Dubai, competiţie dotată cu premii totale de valoare de 2.736.845 dolari.

"Nu ştiu dacă se născuse când am câştigat primul meu titlu. Dar e un privilegiu pentru că, într-o zi, ştiu că o să îi privesc pe cei ca el din faţa televizorului" a declarat Federer la finalul meciului, în timp ce Tsitsipas a spus din nou că elveţianul este idolul lui şi că l-a urmărit la televizor de când avea 6 ani.

Roger Federer este depăşit la numărul de trofee obţinute doar de americanul Jimmy Connors, jucător care a  câştigat 109 turnee între 1972 şi 1996.

De altfel, Connors a fost printre primii care au reacţionat după victoria elveţianului şi a scris pe contul său de Twitter: "Bine ai venit în clubul celor 100 de turnee câştigate. Mă simţeam cam singur, mă bucur că acum am companie.”

O reacţie extrem de simpatică a avut un alt fost jucător de tenis american,  James Blake, care a scris pe Twitter: "Tocmai l-am văzut pe Roger Federer câştigând titlul 100  şi fiica mea m-a întrebat 'Câte titluri ai?' '10', i-am răspuns mândru. 'Cum să ai doar 10? E ca şi cum n-ai avea niciunul'. Îţi mulţumesc Roger, că m-ai făcut de râs în faţa copiilor. Felicitări!"

În urma victoriei în finala de la Dubai, Roger Federer urcă de luni pe locul 4 ATP. Jucătorul elveţian este deţinătorul recordului absolut la numărul de săptămâni în care s-a aflat pe locul 1 mondial: 310, dintre care 237 de săptămâni consecutive.