SPORT

Radu Albot este primul tenismen basarabean care câştigă un turneu din circuitul ATP

Radu Albot scrie istorie în Statele Unite ale Americii. Tenismenul din Republica Moldova a triumfat la turneul "Delray Beach Open",  desfăşurat la Florida, şi a devenit, astfel, primul basarabean care câştigă o competiţie din circuitul ATP.

Radu Albot l-a învins în marea finală pe britanicul Daniel Evans, numărul 148 în circuitul mondial, scor 3-6, 6-3, 7-6, după ce a salvat trei mingi de meci.

Până a ajunge în ultimul act al competiţiei, basarabeanul a avut un parcurs excelent. Albot i-a învins pe australianul Nick Kyrgios, numărul 64 ATP şi americanul Steve Johnson, numărul 34 mondial.

„Aş vrea să mulţumesc tuturor care m-au susţinut, cei care au fost în Delray şi cei care au fost acasă, nu dormeau nopţile şi priveau meciurile mele. Am avut o săptămână incredibilă aici în Delray. Am câştigat turneul, sunt foarte bucuros. Sper că pe viitor să vă pot bucura cu un tenis încă mai bun şi să am rezultate şi mai bune. Merci că sunteţi alături”, spune Radu Albot.
 
Radu Albot a devenit primul basarabean care a câştigat un turneu din circuitul ATP. Graţie triumfului din Florida, el a urcat pe locul 52 în lume.