Radu Albot a calificat Republica Moldova la ATP Cup
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Radu Albot a calificat Republica Moldova la ATP Cup

Performanţă remarcabilă pentru tenisul din Republica Moldova. Cel mai bun jucător de tenis din ţara noastră, Radu Albot, a calificat echipa Republicii Moldova la turneul ATP Cup din Australia. Republica Moldova le va avea ca adversare pe: Belgia, Marea Britanie şi Bulgaria.

Prima ediţie a Cupei ATP va aduna cele mai bune echipe naţionale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei ţări. Se anunţă a fi o competiţie mai importantă şi mai atractivă decât a fost versiunea anterioară a Davis Cup, transmite portalul tenis.md.

Calificarea echipei noastre este meritul lui Radu Albot. Datorită clasamentului din acest an al celui mai bun jucător moldovean din toate timpurile, Republica Moldova a obţinut unul dintre cele şase locuri restante pentru calificare.

Echipe calificate:

Australia, Serbia, Spania, Elveţia, Rusia, Austria, Germania, Grecia, Japonia, Italia, Franţa, Belgia, Croaţia, Argentina, Georgia, Africa de Sud, SUA, Canada, Marea Britanie, Bulgaria, Chile, Polonia, Uruguay, Moldova, Norvegia. 

Rămâneţi alături de pagina oficială a FNTM pentru a afla în care grupă va fi repartizată echipa Republicii Moldova.

ATP Cup, urmaşa Cupei Mondiale pe echipe, va regrupa la start 24 de naţiuni, meciurile urmând să se dispute în trei oraşe australiene, între 3 şi 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înaintea startului Openului Australiei, premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane dolari.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup va oferi jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important faţă de viitoarea Cupă Davis, ce se va desfăşura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante, meciurile urmând să se dispute timp de o săptămână, în această lună, la Madrid.

Prima ediţie a ATP Cup va cuprinde o fază a grupelor, în care cele 24 de participante vor fi împărţite în şase grupe de câte patru formaţii, la capătul căreia cele mai bune opt echipe se vor califica în faza cu eliminare directă.

Fiecare întâlnire va cuprinde două meciuri de simplu şi unul de dublu, iar fiecare echipă va putea fi compusă din maximum cinci jucători.

Învingătorii vor fi recompensaţi cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) şi cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

Similare
RECOMANDĂRI