SPORT

Olanda, Spania, Ungaria, noile adversare ale naţionalei de handbal feminin. Cu două victorii, România e în semifinalele Campionatului European

post-img

Olanda e primul şi cel mai dificil adversar al României în grupa principală de la Campionatul European de Handbal Feminin. Vicecampioană europeană acum doi ani şi semifinalistă la Jocurile Olimpice de la Rio, Olanda a terminat pe primul loc în grupa C. Partida cu Olanda e duminică, la ora 19.00, în direct la TVR 1 şi TVR HD.

Grupa C a Europenelor s-a jucat la Montbeliard şi a fost câştigată de Olanda cu victorii pe linie, 28-25 cu Ungaria, 28-27 cu Spania şi 34-23 cu Croaţia. Maghiarele au trecut de iberice în ultima etapă şi intră în grupa principală cu două puncte. Primele jocuri de la Nancy vor avea loc pe 7 decembrie, Spania-Germania şi Ungaria-Norvegia.

Cristina Neagu şi compania au trei zile de pauză până la duelul cu Olanda. Două victorii sunt suficiente pentru calificarea în semifinalele de la Paris. România are o singură medalie la Europene, bronzul din 2010.