SPORT

Luptătorii din Republica Moldova au cucerit două medalii la campionatele mondiale printre cadeţi

post-img

Luptătorii din Republica Moldova au cucerit două medalii, una de argint şi alta de bronz, la campionatele mondiale printre cadeţi, încheiate duminică, 4 august, la Sofia, Bulgaria.

La lupte greco-romane, Gabriel Lupaşco a devenit vicecampion mondial după ce a fost învins în finala categoriei 80 kg de ucraineanul Mykyta Alieksieiev. Înainte de a ajunge în ultimul act, sportivul nostru a reuşit patru victorii în faţa unor luptători din India, Georgia, Finlanda şi Kazahstan.

La acelaşi stil, în categoria 71 kg, campionul mondial printre cadeţi de anul trecut, Alexandrin Guţu, s-a mulţumit de această dată cu medalia de bronz. În semifinale, el a cedat în faţa viitorului campion, iranianul Reza Rajab Ali Saki, iar în lupta pentru bronz l-a învins pe azerul Rauf Abdulla Aliyev.

La lupte libere, doi sportivi din Rep. Moldova s-au clasat în top 10 în categoriile lor de greutate. Ion Demian (cat. 80 kg) s-a clasat pe locul 5, iar Lilian Bălan (cat. 71 kg.) a obţinut locul 8. 

La campionatele mondiale printre cadeţi de la Sofia au participat 11 tineri luptători din Rep. Moldova, inclusiv şapte la stilul liber şi patru la cel greco-roman.