SPORT

Luptătoarea Anastasia Nichita şi-a asigurat argintul la Campionatul Mondial Under-20

post-img

Sportiva din Republica Moldova, Anastasia Nichita, (59 kg) şi-a asigurat ieri seara medalia de argint la Campionatul Mondial Under-20 de lupte feminine, care se desfăşoară la Trnava, Slovacia.

Luptătoarea a prins un loc pe podiumul de premiere după ce a învins-o în semifinală cu un scor categoric (10-0) pe Yekaterina Firstova din Kazahstan. Anterior Anastasia Nichita le-a învins în aceeaşi manieră pe Debora Lawnitzak (Germania) cu scorul 12-2 în faza calificărilor, Tetiana Rizko (Ucraina, 10-0, în optimile de finală) şi Xiuyun Chen (China, 17-6, în sferturile de finală).

Partenera ei de întrecere în finală va fi japoneza Sae Nanjo. Aceasta a repurtat până să ajungă în actul decisiv al finalei categoriei de până la 59 de kilograme - fără să piardă niciun punct - trei victorii cu scorul general 22-0.

Finalele la cinci categorii de greutate, inclusiv cea de până la 59 de kilograme în care va evolua Anastasia Nichita, sunt programate astăzi cu începere de la ora 18:00.

Republica Moldova a fost reprezentată la Mondiale de încă o sportivă, Mariana Draguţan (53 kg), care însă a cedat în faza preliminară a competiţiei, fiind eliminată din concurs.

În anul 2018 Anastasia Nichita a devenit campioana europeană Under-23. Anterior ea a cucerit titlul de campioană europeană de junioare. Potrivit antrenorului ei, Tudor Cârlan, sportiva ar putea să obţină şi un bilet de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia, 2020). „Totul este posibil dacă vom avea susţinerea necesară”, a spus tehnicianul.

Performera este originară din Tătăreşti, Străşeni. În prezent este studentă la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, scrie Moldpres.