SPORT

Turneu de handbal masculin, găzduit de complexul Alexia din Chişinău

post-img

Tradiţionalul turneu de Crăciun la handbal masculin rezervat echipelor de juniori s-a încheiat, ieri, la complexul de sporturi Alexia din Chişinău.

Câştigătoarea competiţiei a devenit formaţia din Ialoveni, antrenată de Maria Verejan, chiar dacă a cedat în ultimul meci disputat cu scorul 14-16 echipei din satul Palanca (Ştefan Vodă). „Ne asigurasem deja primul loc şi am jucat relaxat. Evoluăm, practic, în aceeaşi componenţă deja al patrulea an. Unii jucători au parametri fizici buni pentru handbal şi ar putea deveni pe viitor membri ai echipelor de maeştri”, a declarat pentru Moldpres tehniciana la finele turneului.

Locul doi i-a revenit formaţiei „Academia Sportului” din Chişinău, iar pe poziţia a treia din clasament s-a situat echipa din satul Palanca, pregătită de antrenorul Ion Voloh în vârstă de 69 de ani. „Asemenea turnee contribuie la menţinerea interesului faţă de handbal care, cu regret, este în prezent în cădere liberă în ţara noastră şi rezultatele din campionatul intern, pe arena internaţională sunt o dovadă în acest sens. Noi facem tot posibilul ca să menţinem la tineri pasiunea faţă de handbal, sport”, a declarat preşedintele „Academiei Sportului Anatolii Pervanciuc”, Alexei Pervanciuc, organizatorul competiţiei.

Juriul i-a desemnat pe cei mai buni jucători pe posturi. Cel mai bun portar a fost ales Maxim Verejan (Ialoveni). Cel mai bun golgheter cu 26 de reuşite a devenit Vadim Railean, de asemenea de la echipa din Ialoveni. Cel mai bun jucător a fost desemnat Alexei Vlasiuc de la formaţia Palanca.

Turneul desfăşurat sub egida „Academiei Sportului Anatolii Pervanciuc” a avut loc a treia oară.