Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Brazilia se califică în sferturi la Cupa Mondială după victoria cu 2-0 în faţa Mexicului

Brazilienii se califică în sferturi după ce au învins selecţionata Mexicului cu 2-0, prin golurile marcate de Neymar şi Firmino. Brazilia - Mexic a fost în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD.

Selecao s-a impus prin golurile marcate de Neymar (51) şi Roberto Firmino (88). În sferturi va întâlni învingătoarea dintre Belgia şi Japonia.

Mexicanii au început bine meciul şi au avut ocazii prin Lozano (3)  şi prin Herrera (22).

Brazilia, cvintuplă campioană mondială,  a vut ocazii  prin Neymar (5), cu un şut de la distanţă apărat de Ochoa, care a blocat vedeta braziliană şi în min. 25. Gabriel Jesus (26) a fost oprit de Ayala, Coutinho (27) a şutat peste poartă. Cea mai bună ocazie  a fost irosită de acelaşi Gabriel Jesus (33), al cărui şut din unghi a fost respins de Ochoa.

Neymar (40) a mai avut o situaţie notabilă, dar a şutat peste poartă din lovitură liberă.

Brazilia a deschis scorul în min. 51, când Willian a luat o acţiune pe cont propriu în flancul stâng, a centrat în faţa porţii şi Neymar a înscris din alunecare.

Ochoa a avut şi alte intervenţii salutare, la mingea trasă de Paulinho (59) din mijlocul careului şi la şutul lui Willian (61).

Vela (61) a pus în pericol poarta sud-americanilor (61), dar Alisson a respins de sub transversală.

Neymar a fost din nou aproape de gol (68), dar şutul său a fost deviat de Salcedo pe lângă poartă.

Soarta meciului a fost pecetluită în urma unui acţiuni a aceluiaşi Neymar, care a trimis pe lângă Ochoa, iar Firmino a îndeplinit o simplă formalitate (88).

Mexicanii nu i-au învins niciodată pe brazilieni la Cupa Mondială în cinci dueluri. Brazilienii au avut patru victorii, iar  un meci s-a terminat nedecis, 0-0, în faza grupelor din 2014 (13-0 golaveraj).

Similare
RECOMANDĂRI