Ziua Internaţională a Familiei a fost sărbătorită şi în penitenciarele din ţară
Sursa foto:anp.gov.md Vizualizari:

Ziua Internaţională a Familiei a fost sărbătorită şi în penitenciarele din ţară

Ziua Internaţională a Familiei a fost sărbătorită ieri şi în penitenciarele din ţară. Angajaţii Secţiei reintegrare socială a instituţiilor penitenciare au organizat şi desfăşurat un program amplu de acţiuni şi evenimente, dedicate persoanele condamnate.

Administraţia penitenciarelor nr.18-Brăneşti şi nr.11-Bălţi, în comun cu Biroul de Probaţiune Orhei şi confesiuni religioase auoferi deţinuţilor posibilitatea de a se revedea cu rudele şi copii, alinând pentru moment dorul de casă şi familie. A fost organizat un program artistic pentru copiii deţinuţilor: concursuri cu animatori, jocuri distractive, a fost amenajat un teren de joacă, daruri şi o masă dulce.

„Deţinuţii din custodia penitenciarelor au participat la diverse activităţi socio-educative, seminare, ore informative şi discuţii privind istoricul şi semnificaţia acestei sărbători şi importanţa şi familiei în viaţa fiecărui om. Au fost organizate expoziţii de desene cu tematica sărbătorii, au recitat poezii şi au elaborat arborele genealogic al familiilor sale.

Obiectivul principal al acestor activităţi  este de a evidenţia rolul familiei într-o societate sănătoasă şi de a promova valori ca: dragostea, respectul, simţul responsabilităţii şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie”, se spune într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

De remarcat că deţinuţii, deşi sunt privaţi de libertate, beneficiază de posibilitatea de a-şi întemeia familii pe perioada detenţiei. În primul trimestru al anului 2019 în instituţiile de detenţie din ţară au fost înregistrate 50 de căsătorii.

Ziua Internaţională a Familiei a fost proclamată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 1993 în vederea sensibilizării importanţei institutului familiei, promovării cunoştinţelor despre tendinţele socio-economice şi demografice care afectează familia şi eforturile de stimulare a răspunsurilor la provocările cu care se confruntă astăzi familia contemporană.

Similare
RECOMANDĂRI