Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Un zimbru din Polonia ar putea fi adus în Rezervaţia Pădurea Domnească

Se caută un zimbru pentru reproducere! Rezervaţia ştiinţifică Pădurea Domnească se confruntă cu o adevărată situaţie de criză. Două dintre cele şapte mamifere sunt femele şi altele patru sunt fiii acestora. Iar singurul exemplar mascul care nu este rudă cu femelele are o problemă de fertilitate. Şi cum pretendenţi la mâna celor două femele nu sunt mulţi prin zonă, autorităţile intenţionează să cumpere un zimbru mai focos tocmai din Polonia, pentru a repopula rezervaţia.

În ultimii ani, cele două femele care se află în rezervaţie au adus pe lume doar masculi. Pentru a nu permite contopirea fătului cu mama şi pentru ca această rasă să poată supravieţui din punct de vedere genetic, autorităţile intenţionează să cumpere un mascul din Polonia.
 
Dacă nu se va găsi masculul potrivit, administraţia rezervaţiei se gândeşte la un plan de rezervă: să aducă două femele tinere de zimbru pentru doi din cei patru “băieţi” din rezervaţie. Iar ceilalţi doi să meargă în locul lor, la centrul care va accepta acest schimb.

Savanţii afirmă că zimbrul a existat în Moldova acum 300 de ani, iar la începutul veacului al XIX-lea, ar fi dispărut. Legendarii zimbri sunt cele mai grele animale europene de pe uscat. Fiecare cântăreşte peste o tonă. Zimbrii sunt înregistraţi la UNESCO şi se află în atenţia cercetătorilor. Potrivit datelor, în Europa acest uimitor mamifer este pe cale de dispariţie din cauza vânării excesive. Se estimează că în întreaga lume mai există doar 3 800 de zimbri.
Similare