Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Scriitorul Ion Vicol a primit distincţia „Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni”

Şi-a dedicat viaţa scriind despre soarta apostolilor şi sfinţilor, iar acum a fost răsplătit pentru munca sa cu cea mai înaltă dovadă a aprecierii din partea Bisericii. Scriitorul moldovean Ion Vicol a fost decorat cu înalta Distincţie Mitropolitană „Crucea Mitropoliei Basarabiei pentru mireni”, pentru merite deosebite în promovarea creştinismului ortodox.

Ion Vicol a adus în literatură sfinţii şi mucenicii care şi-au dat viaţa pentru Evanghelia lui Hristos. Ultima lucrare a prozatorului - „Noaptea Sfântului Andrei” - este un roman istoric şi patristic, care s-a dovedit a fi opera de vârf a scriitorului. În 2013 a primit diploma de onoare şi Medalia de aur „Sfântul Apostol Andrei“, Ocrotitorul României, din partea Patriarhului României. Astăzi, scriitorul a fost decorat şi cu cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Basarabiei.

Scriitorul a donat Mitropoliei Basarabiei 50 de volume din ultimele sale creaţii. Autorul spune că îşi scrie cărţile nu doar pentru cititorii de azi, dar şi pentru cei de ieri şi mâine.

Prin operele sale, Ion Vicol a creionat o epopee a naşterii poporului român, epopee la care a visat însuşi Eminescu în poemele sale dacice. În prezent, lucrează la romanul ”Îngerii Bizanţului”. Crucea Mitropoliei Basarabiei este acordată credicincioşilor care au merite incontestabile faţă de biserica românească din acest spaţiu. Este a doua disticţie acordată unui scriitor din Republica Moldova. Anterior, aceeaşi distincţie a primit-o scriitoarea Augustina Şiman, prima femeie din Republica Moldova decorată acest ordin.
 
Similare