Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Marii Britanii pentru explicaţii

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii a fost convocat la Ministerul de Externe de la Chişinău. Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, diplomatul trebuie să explice vizita pe care a făcut-o la Londra liderul separatist de la Tiraspol.

Şefa misiunii diplomatice britanice a subliniat că deplasarea lui Krasnoselski în Marea Britanie a fost una privată, organizată de asociaţia studenţească „Oxford Union". Asociaţia este specializată în organizarea dezbaterilor pe diverse teme de interes academic, iar cei care sunt invitaţi, cum a fost şi Krasnoselski, trebuie să achite o anumită sumă de bani. Ambasadoarea Lucy Joyce a explicat că diplomaţia britanică a profitat de această ocazie pentru a-i comunica direct liderului de la Tiraspol că problema transnistreană trebuie soluţionată cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi atribuirii unui statut special Transnistriei.

Diplomaţia moldovenească a manifestat înţelegere faţă de intenţiile bune ale Guvernului britanic, dar a atras atenţia ambasadei britanice asupra inoportunităţii unor astfel de acţiuni pe viitor. Secesionistul Vadim Krasnoselski a fost la Londra pe 13 iunie, însoţit de pretinsul premier al regiunii şi aşa-numitul şef al departamentului de externe al nerecunoscutei republici. 
Similare