Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. La UTM funcţionează trei săli de studiu după un model inovativ de predare

La universitate, că la birou. Studenţii de la Universitatea Tehnică au schimbat caietele şi pixurile cu laptop-uri. Temele lor pentru acasă sunt adevărate sarcini de lucru iar ei trebuie să creeze site-uri sau aplicaţii. Proiectul-pilot este implementat în şase universităţi din Republica Moldova, unde există săli de curs moderne pentru specialitatea „Ingineria Software”. Practică este adusă din Danemarca.

Un site unde vor putea fi găsite toate universităţile şi şcolile din Republica Moldova. Acesta este proiectul la care lucrează, din greu, şase studenţi ambiţioşi din anul întâi. Platforma se va numi myschool.md şi are scopul de a încuraja creşterea specialiştilor în ţară.
 
Iar alţi tineri au venit cu încă o idee inovativă. Pentru că adesea oamenii consumă medicamente fără să citească prospectele, după care se plâng de reacţii adverse, studenţii vin cu o soluţie online.
 
La noua specialitate învaţă 50 de tineri, aleşi pe sprânceană. Până acum au avut mai multe ore, toate ţinute în limba engleză.
 
Nouă practică de învăţare presupune schimbarea culturii pedagogice prin lucru în echipa, folosind personalul academic pe post de mentori şi supervizori, exact că la un loc de muncă. Profesorii îşi pun mari speranţe în discipoli şi îi văd, peste patru ani, adevăraţi lideri.
 
La Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică de la UTM noul program „Ingineria Software” este studiat de la 1 septembrie. În cadrul programului, au fost instruite 300 de persoane. Costul programului este 213 mii de euro, la care s-au adăugat cofinanţările aduse de fiecare universitate.
Similare
RECOMANDĂRI