Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Judeţul Ilfov, din România, a oferit un 1,5 milioane de lei instituţiilor educaţionale din Ialoveni

Un milion şi jumătate de lei au primit instituţiile de învăţământ din Raionul Ialoveni, în urma unui proiect de colaborare cu judeţul Ilfov din România. Alte 900 de mii de lei au fost contribuţia autorităţilor locale. Înţelegerea a fost semnată în luna aprilie, dar roadele ei se văd deja - calculatoare, proiectoare, biblioteci digitale şi ghiduri interactive, toate vor ajunge în grădiniţele şi şcolile primare din Ialoveni.

Suntem români şi trebuie să ne sprijinim, la bine şi la rău. Cu acest mesaj au venit, la Ialoveni, reprezentanţii judeţului Ilfov din România.
 
Casa de cultură din Ialoveni a fost neîncăpătoare pentru sutele de copii, elevi şi părinţi care au venit să participe la eveniment. Cei mici au îmbrăcat straie tradiţionale şi au prezentat un program de dansuri populare. Dascălii spun că sprijinul venit din România le va fi de mare ajutor în desfăşurarea activităţilor educaţionale.

 TATIANA VRĂJMAŞ, director, grădiniţa „Licurici”
"Sper şi sunt convinsă că ne va uşura un pic lucrul nostru, a cadrelor didactice, activităţile vor fi mai captivante".

În acest an, numărul acordurilor de colaborare dintre Republica Moldova şi România a depăşit 200.

CONSTANTIN CODREANU, deputat
"Asta ne dorim de fapt, să existe acorduri de înfrăţire care să se transpună...în fapte nu doar în documente simple scrise şi încurajăm în continuare acest lucru".

Consiliul judeţean Ilfov a ivestit, în acest proiect, un milion şi jumătate de lei, iar nouă sute de mii de lei este suma cu care a contribuit Consiliul raional Ialoveni. Materialele educaţionale au fost repartizate tuturor instituţiilor preşcolare şi şcolare din raion.
Similare