Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. În Republica Moldova sunt aproximativ 500 de refugiaţi

Problema refugiaţilor, care a creat mari bătăi de cap Europei, este la fel de gravă ca şi cel de-al Doilea Război Mondial şi este departe de a fi rezolvată. Numărul persoanelor constrânse să-şi părăsească ţara a ajuns la 70 de milioane. Anul trecut, numărul străinilor care au solicitat protecţia Guvernului Republicii Moldova, practic s-a dublat. Declaraţiile au fost făcute de şeful Biroului Naţional al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi în cadrul emisiunii „Interviurile Telejurnalului Moldova".

Tot mai multe familii cu copii sunt obligate să-şi părăsească locuinţele din diverse cauze, de la conflicte militare până la dezastre naturale. Anul trecut, din cauza conflictului din ţara vecină, numărul cererilor de azil depuse la Biroul Migraţie şi Azil din Republica Moldova a crescut considerabil.

Până la recunoaşterea statutului de refugiat, persoanei i se acordă un document de indentitate. 

Totuşi, refugiaţii care ajung în Republica Moldova se confruntă cu o lipsă de solidaritate, la fel ca şi în multe ţări din lume. 

La 20 iunie este marcată Ziua Mondială a Refugiaţilor. La Chişinău vor fi organizate mai multe evenimente cu participarea acestora. Potrivit Biroului Migraţie şi Azil, în Republica Moldova sunt aproximativ 500 de refugiaţi. Jumătate dintre cei care şi-au găsit liniştea pe meleagurile noastre sunt cetăţeni ai Siriei. Raportul anual al Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi indică faptul că numărul persoanelor forţate să îşi părăsească propriile case a ajuns la 70 de milioane, dintre care 30 de milioane sunt copii. 
Similare